Στις 9 & 10 Φεβρουαρίου η Αγία μας Εκκλησία, τιμά τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος. Έτσι και στην τοπική μας Εκκλησία, ομώνυμοι ενοριακοί Ναοί και βυζαντινά εκκλησάκια τιμούν και πανηγυρίζουν τη μνήμη του.
Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.. θα τελέσει στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. την Ακολουθία του Εσπερινού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους (στάση Υψηλάντη).
Ανήμερα της εορτής ο σεπτός μας Ποιμενάρχης θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κορησού, ο οποίος είναι και πολιούχος της περιοχής.
Επίσης, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους του Δ.Δ. Λεύκης του Δήμου Καστοριάς και του Δ.Δ. Αγραπιδέας του Δήμου Αετού του Νομού Φλωρίνης.