Live radio
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι Άγιοι Τόποι είναι το σημαντικότερο επί της γης ορθόδοξο προσκύνημα. Είναι ο τόπος που γεννήθηκε, κήρυξε και έδρασε ο Χριστός μας. Είναι τα ιερά χώματα που επάνω τους περπάτησε ο Κύριος και Θεός μας. Είναι ο τόπος θυσίας χιλιάδων προγόνων και πατέρων μας, όπου κυματίζει μέχρι και σήμερα, 20 αιώνες μετά, η γαλανόλευκη σημαία μας με το σταυρό.

Η εκδρομή περιλαμβάνει :

23/09 ΤΡΙΤΗ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στις 05:00 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Πτήση με τις Τούρκικες Αερογραμμές για Τελ Αβίβ μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 14:45 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

24/09 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

25/09 ΠΕΜΠΤΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Παρακολούθηση του Μεγάλου Εσπερινού στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

27/09 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ)
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

28/09 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

29/09 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχωρούμε στις 09:00 για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση των Τούρκικων Αερογραμμών στις 12:20 πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 19:55. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην Καστοριά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6ΜΗΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
• Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
• Φόρους αεροδρομίων.
• Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ.
• Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
• Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
• Ελληνόφωνο ξεναγό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Φιλοδωρήματα (ξενοδοχείων – οδηγών).
• Ενημερωτικά έντυπα / Διαφημιστική Τσάντα.
• Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
• Μεταφορά προς/από αεροδρόμιο «Μακεδονία».

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

TK 1882 23/09 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 09:40-11:00
TK 786 23/09 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ 12:40-14:45

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

TK 795 29/09 ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 12:20-14:35
TK 1893 29/09 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18:35-19:55

Παρατηρήσεις:
• Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
• Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι 12/08/2014.
• Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 12/09/2014.
• Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
• Για ακυρώσεις έως 41 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
• Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 19/06/2013 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
• Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί κεριά, φάρμακα (για το λαιμό, βήχα, κρύωμα, ιώσεις, παυσίπονα, βιταμίνες, αλοιφές για εντριβή,) θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.

Πληροφορίες :
• Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης : 6946034936
• Βιβλιοπωλείο Ι.Μ.Κ. : 2467023013